Γνωριμία με την κ. Σαμαράκη

Η σύζυγος του αείμνηστου συγγραφέα Αντώνη Σαμαράκη δεν μας ήταν άγνωστη.Ήταν κοντά μας το 2006, φυσικά, όταν το σχολείο μας πήρε την ονομασία 3ο Γυμνάσιο Αγίας Βαρβάρας «ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΚΗΣ». Μας τίμησε με την παρουσία της και το 2012 σε μια εκδήλωση για τον συγγραφέα που έγινε στο αμφιθέατρο του σχολείου μας με την επιμέλεια της συναδέλφου κ. Βερονίκης Δαλακούρα.

Ήταν, λοιπόν, αναμενόμενη η «ανταπόδοση» της πρόσκλησης εκ μέρους της κ. Σαμαράκη στο πολύ όμορφο διαμέρισμά της, στο Κολωνάκι.

Το 2016 τρεις μαθήτριες, τότε της Α΄ γυμνασίου, η Δήμητρα Αγαπητού, η Βασιλική Γιακέτα και η Λίνα Καπελέρη, με τη συνοδεία τεσσάρων εκπαιδευτικών του σχολείου μας, επισκέφτηκαν τον ζεστό χώρο που στέγασε το αγαπημένο ζευγάρι, ξεναγήθηκαν, μίλησαν με την κ. Σαμαράκη, ξεφύλλισαν σελίδες από τα έργα του συγγραφέα, είδαν φωτογραφικό υλικό, πορτρέτα και άλλα πολλά. Πολύ εκδηλωτική, και με την ίδια αγάπη που έδειχνε και ο αείμνηστος συγγραφέας στα παιδιά, η οικοδέσποινα απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις των μικρών ρεπόρτερ, συγκινήθηκε, γέλασε και έδωσε την υπόσχεση να είναι την επόμενη χρονιά, στην γιορτή της 28ης Οκτωβρίου, παρούσα στην απονομή των επαίνων στους μαθητές του σχολείου μας.

Έτσι, τον Οκτώβρη του 2017, στο σχολείο μας πια, η κ. Σαμαράκη απένειμε επαίνους και βιβλία του συζύγου της και ξεναγήθηκε από τον μαθηματικό μας κ. Χριστοδούλου σε έκθεση έργων αφιερωμένων στην κατοχή και την αντίσταση που επιμελήθηκε ο ίδιος. Επίσης, μίλησε με συναδέλφους και φωτογραφήθηκε με τον δήμαρχο Αγίας Βαρβάρας κ. Γιώργο Καπλάνη, τον δ/ντή του σχολείου μας κ. Μαύρο Ιωάννη και με τον κ. Κανέλλο Πέτρο. Ο τελευταίος, συγκεκριμένα, ο οποίος διετέλεσε διευθυντής του σχολείου μας επί 6 χρόνια, στήριξε από το 2011 όλες αυτές τις εκδηλώσεις και φρόντισε και για τη δημιουργία προθήκης στην είσοδο του σχολικού μας κτηρίου με αντίγραφο της προτομής του Αντώνη Σαμαράκη.

samaraki1.jpg samaraki2.jpg samaraki3.jpg