Θεατρικό εργαστήρι

Πώς εκφράζει ένας πιανίστας τα συναισθήματά του; Κάθεται στο πιάνο του. Και ο ζωγράφος; Με τα πινέλα και τα χρώματά του πάνω στον μουσαμά. Έτσι κι ο ηθοποιός στρέφει προς το ψυχικό και σωματικό δημιουργικό του όργανο. Ο νους του, η θέλησή του και τα αισθήματά του συνενώνονται για να κινητοποιήσουν όλα τα εσωτερικά του «στοιχεία».

«Αντλούν ζωή από ένα δημιούργημα της φαντασίας, από το θεατρικό έργο, και το κάνουν να φαίνεται πιο αληθινό, δείχνουν τους αντικειμενικούς του σκοπούς πιο στέρεα θεμελιωμένους. Όλα αυτά βοηθούν τον ηθοποιό να νιώσει τον ρόλο, τη βαθύτερη αλήθεια του, να πιστέψει πως πραγματικά μπορεί να συμβεί αυτό που γίνεται στη Σκηνή».

Κ. Στανισλάβσκι, Ένας ηθοποιός δημιουργείται.

Το υπέροχο και συναρπαστικό ταξίδι της μύησης των μαθητών στα θεατρικά δρώμενα ξεκίνησε τη σχολική χρονιά 2013 – 2014 με την παρακολούθηση θεατρικών παραστάσεων, έργων κλασικού και πιο σύγχρονου ρεπερτορίου. Αυτό συνεχίστηκε και τις επόμενες σχολικές χρονιές (2014 – 2015, 2015 – 2016, 2016 – 2017, 2017 – 2018). Έχει γίνει πλέον θεσμός και βέβαια ως επακόλουθο δημιουργήθηκε το «Θεατρικό Εργαστήρι» μέσα από το οποίο κορυφώθηκε η μέθεξη των μαθητών, κυρίως στην κωμωδία ηθών και χαρακτήρων.

2014 - 2015: «Η χαρτοπαίχτρα» του Δ. Ψαθά.

2015 - 2016: «Φωνάζει ο κλέφτης» του Δ. Ψαθά.

2016 - 2017: «Ο Αφελής» του Δ. Ψαθά.

2017 - 2018: «Το Στραβόξυλο» του Δ. Ψαθά.

Το Θεατρικό Εργαστήρι προσφέρει στους μαθητές και τις μαθήτριες την ευκαιρία να ανακαλύψουν τον εαυτό τους και να ξεδιπλώσουν άγνωστες, ακόμα και στους ίδιους, πτυχές του χαρακτήρα τους. Μαθαίνουν να συνυπάρχουν και να συνεργάζονται αρμονικά στη θεατρική ομάδα. Τους δίνεται η ευκαιρία να εμπλουτίσουν την παιδεία τους και να εξελιχθούν ως προσωπικότητες διορθώνοντας πολλές φορές τυχόν αδυναμίες και ελαττώματά τους.

Παίρνοντας θάρρος από την ενθουσιώδη ανταπόκριση μαθητών και γονέων συνεχίζουμε… και το μέλλον του Θεατρικού Εργαστηρίου μας διαγράφεται ευοίωνο.

 Η υπεύθυνη εκπαιδευτικός

Ευαγγελία Τασιοπούλου, (ΠΕ5)

afelissite.jpg th_ergastiri1.png th_ergastiri2.png