Συνταξιοδοτηθέντες

 

Γούσια Μαρίνα

 

Γεννήθηκα στην Περάνθη Άρτας το 1946, όπου και τελείωσα το Δημοτικό Σχολείο. Τις Γυμνασιακές σπουδές τελείωσα στο Γυμνάσιο θηλέων Άρτας και στη συνέχεια ακολούθησα το κλασσικό τμήμα της Φιλοσοφικής Σχολής Ιωαννίνων. Φοίτησα τέσσερα χρόνια σε ιδιωτικό φροντιστήριο αγγλικής γλώσσας, την οποία κατέχω μέτρια. Διορίστηκα το 1973 στο Πρώτο Γυμνάσιο θηλέων Άρτας και εργάστηκα εκεί μέχρι και το Σχολικό έτος 1975-76. Μετατέθηκα στο Γυμνάσιο Αρρένων Κορυδαλλού, μετά από αίτησή μου, τον Αύγουστο του 1976. Εργάστηκα εκεί μέχρι και το Σχολικό έτος 1990-91. Από το 1984-1987 έκανα χρέη Υποδιευθύντριας. Στις 17-6-91 μετατέθηκα στο 3ο Γυμνάσιο Αγίας Βαρβάρας (Σίφνου 18). Κατά τα σχολικά έτη 1994-95 και 1995-96 έκανα χρέη Υποδιευθύντριας. Στη συνέχεια το 1996 τοποθετήθηκα Διευθύντρια στο ίδιο Γυμνάσιο μέχρι και τον Αύγουστο του 2007, οπότε και συνταξιοδοτήθηκα κατόπιν αίτησής μου. Το 2004 το 3ο Γυμνάσιο μεταφέρθηκε στην οδό Ραιδεστού Αγίας Βαρβάρας, όπου μετά από μακροχρόνια προσπάθεια, μετονομάστηκε σε 3ο Γυμνάσιο Αγίας Βαρβάρας «ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΚΗΣ».

     

Γιαννακοπούλου Ευαγγελία

 

 

Ήταν μακρύς ο δρόμος της εκπαιδευτικής μου πορείας... ήτοι 34 χρόνια μάχιμης παρουσίας στη μέση εκπαίδευση. Από το 1990 μέχρι και το 2011 ήμουν στο 3ο Γυμνάσιο Αγίας Βαρβάρας στο οποίο και άσκησα καθήκοντα υποδιευθύντριας συνολικά έξι χρόνια. "Ό,τι είναι η γλυπτική για έναν όγκο μαρμάρου είναι η παιδεία για τον άνθρωπο". Τα λόγια αυτά του Τ. Έντισον ήταν ο άξονας και ο γνώμονας κάθε προσπάθειάς μου. Αν και συνταξιοδοτήθηκα αισθάνομαι ότι είμαι ανάμεσα στους λαμπρούς συναδέλφους μου με τους οποίους συμπορεύτηκα τόσα χρόνια... Kαθημερινά οι αναμνήσεις στροβιλίζονται στο μυαλό μου και αιχμαλωτίζουν την ψυχή μου...

     

Βενιέρης Ιάκωβος

 

Είναι πτυχιούχος Γαλλικών σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Υπηρέτησε ως αναπληρωτής σε σχολεία της Αθήνας και ως μόνιμος σε σχολεία της Αιτωλοακαρνανίας, της Κορινθίας και 23 χρόνια στο 3ο Γυμνάσιο Αγίας Βαρβάρας. Είναι παντρεμένος, έχει 3 παιδιά και το σημαντικότερό του χόμπυ είναι η ενοργάνωση μουσικών έργων για σύνολο πνευστών (μπάντα). Μερικά έργα του βρίσκονται στο youtube (φιλαρμονική "Μάντζαρος Κέρκυρας"), πολλά έχουν διατεθεί σε όλη την Ελλάδα και το σύνολο βρίσκεται στη μουσική βιβλιοθήκη της Ελλάδας του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Ασχολείται επίσης ερασιτεχνικά με τον κινηματογράφο, τη φωτογραφία και το βίντεο.

 

Μάϊδος Κώστας

kostas

 

Ο Κώστας Μάϊδος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1958 και σπούδασε Ζωγραφική στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών κατά το χρονικό διάστημα 1982-1987. Διετέλεσε προϊστάμενος και διευθυντής σε τεχνικά λύκεια εφαρμοσμένων τεχνών κατά το διάστημα 1988-1996. Ως το 2002 υπήρξε αποκλειστικός συνεργάτης της McDonalds Hellas στον τομέα της σχεδίαση των PLAYROOMS ανά την Ελλάδα. Εργάστηκε στο χώρο του θεάτρου αναλαμβάνοντας την σκηνογραφία. Έχει κάνει την εικονογράφηση ξενόγλωσσων βιβλίων και ασχολείται με το design. Έχει λάβει μέρος σε εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έργα του υπάρχουν σε ιδιωτικές συλλογές στις Βρυξέλλες, το Λονδίνο, τη Βοστώνη και την Ελλάδα. Υπηρέτησε στο 3ο Γυμνάσιο Αγίας Βαρβάρας από το 1998 έως και το 2014.