Ονοματοδοσία σχολείου

Τον αγαπημένο συγγραφέα όλων μας Αντώνη Σαμαράκη τίμησε το σχολείο μας, δίνοντας το όνομά του στο τίτλο του σχολείου σε μια πολύ όμορφη και συγκινητική τελετή, την Τρίτη 16 Μαίου 2006.

Στην εκδήλωση διαβάστηκαν από μαθητές αποσπάσματα από τα έργα του μεγάλου συγγραφέα "Ζητείται Ελπίς", "Σήμα κινδύνου" και "Αρνούμαι". Προβλήθηκε βίντεο από την επίσκεψη του Α. Σαμαράκη στο σχολείο το 1999. Θερμό χαιρετισμό απηύθυνε ο Δ/ντής της εφημερίδας "Ελευθεροτυπία" κ. Σεραφείμ Φυντανίδης που ήταν και προσωπικός φίλος του συγγραφέως, ο οποίος μίλησε για την προσφορά και την καταξίωση του Αντώνη Σαμαράκη.

Στην εκδήλωση παρέστησαν: ο Πρόεδρος του Ελληνικού τμήματος της UNICEF Λάμπρος Κανελλόπουλος που είχε συνεργαστεί με τον Αντώνη Σαμαράκη επί πολλά χρόνια αφού ο συγγραφέας ήταν στέλεχος της UNICEF και φίλος των παιδιών όλου του κόσμου, η κυρία Ελένη Σαμαράκη σύζυγος του μεγάλου συγγραφέα και διανοητή, η σύζυγος του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ κυρία Άντα Παπανδρέου, ο γενικός γραμματέας της UNICEF κ. Λυμπέρης, ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, ο πρώην Υπουργός κ. Σουμάκης, η υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του καναλιού Star Λόλα Νταϊφά, η εκδότρια της "Βραδυνής" Τζένη Μήτση, ο Δήμαρχος της Αγίας Βαρβάρας κ. Λάμπρος Μίχος, ο Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Καπλάνης, ο Βουλευτής και δημοσιογράφος κ. Δημήτριος Κωνσταντάρας.