Ψυχολόγος και κοινωνική λειτουργός στο σχολείο

Αγαπητοί γονείς,

σας γνωστοποιούμε ότι στο σχολείο μας ανέλαβαν υπηρεσία η ψυχολόγος κυρία Σαρτζετάκη Αρχόντισσα και η κοινωνική λειτουργός κυρία Χρυσανθοπούλου Θεώνη. Ο ρόλος τους θα είναι ανιχνευτικός, συμβουλευτικός, υποστηρικτικός και ενημερωτικός προς τους μαθητές, τις οικογένειές τους και το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου. Η παροχή  ψυχοσυναισθηματικής και κοινωνικής υποστήριξης και καθοδήγησης αποσκοπεί στην ενδυνάμωση της σχολικής κοινότητας προκειμένου μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς και κηδεμόνες να αποκτήσουν εκείνες τις δεξιότητες που απαιτούνται για την αποτελεσματική διαχείριση καθημερινών, κρίσιμων και απρόβλεπτων καταστάσεων.

Ειδικότερα, η ψυχολόγοςκαι η κοινωνική λειτουργός θα εργάζονται σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο με τα ίδια τα παιδιά, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, ανάλογα με τις εκάστοτε διαπιστωμένες ανάγκες και, όπου θεωρείται αναγκαίο, με σκοπό την προαγωγή της ψυχικής υγείας, την ευαισθητοποίηση, την πρόληψη, την έγκαιρη ανίχνευση δυσλειτουργικών καταστάσεων και την συστημική και πολυεπίπεδη παρέμβαση.

Θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σύμφωνα με τον κώδικα δεοντολογίας της ειδικότητάς τους και την τήρηση του απορρήτου των προσωπικών δεδομένων των μαθητών και των οικογενειών τους, σύμφωνα με τις διατάξεις της ισχύουσας νομοθεσίας. Επί του παρόντος οι ατομικές συναντήσεις με την ψυχολόγο και την κοινωνική λειτουργό θα γίνονται κάθε Δευτέρα κατόπιν αιτήματος και ραντεβού σε γραφείο που παρέχει την απαραίτητη ιδιωτικότητα, ώστε να διασφαλίζονται τα προαναφερθέντα.

Σε περίπτωση ατομικών συναντήσεων με τους μαθητές, απαιτείται η σύμφωνη γνώμη και η ρητή συναίνεση των γονέων ή κηδεμόνων ή των ασκούντων τη γονική μέριμνα ή των εχόντων την επιμέλεια. (κατεβάστε εδώ την ΑΙΤΗΣΗ-ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ)

Για να κλείσετε ραντεβού μπορείτε να καλείτε στο τηλέφωνο του σχολείου 2105618948 και για να επικοινωνήσετε μαζί τους προσωπικά μπορείτε να στέλνετε e-mail : sartzetaki(at)sch.gr